Τι μας λέει η διαιτολόγος-διατροφολόγος Ειρήνη Συλιγάρδου; Σήμερα, λόγω της κακής διατροφής, της ρύπανσης, του αυξημένου στρες, των τοξικών που υπάρχουν στο περιβάλλον και της ηλεκτρομαγνητικής επιβάρυνσης, ο οργανισμός επιβαρύνεται. Η τοξίνωση είναι μία από τις βασικές αιτίες των σύγχρονων ασθενειών του δυτικού πολιτισμού.

Η συσσώρευση τοξινών στον οργανισμό ουσιαστικά μπλοκάρει το μεταβολισμό και μπορεί να προκαλέσει διάφορα προβλήματα και δυσάρεστα συμπτώματα, όπως φούσκωμα, κούραση, κακή διάθεση, πονοκέφαλο, τριχόπτωση, παχυσαρκία, κυτταρίτιδα, ή ακόμα και να επιβαρύνει ορισμένες ασθένειες, όπως η ρευματοειδής αρθρίτιδα, τα καρδιαγγειακά προβλήματα, ο διαβήτης και η δυσκοιλιότητα.

Τι μπορεί να βοηθήσει στην αποτοξίνωση; Ο ΖΕΟΛΙΘΟΣ!!
Να εγκλωβίζει τις ελεύθερες ρίζες μην αφήνοντας να λειτουργήσουν, λειτουργώντας ως ισχυρό αντιοξειδωτικό και να μπορεί να δώσει σημαντική βοήθεια σε προβληματικά κύτταρα.
Να βοηθά στην εξάλειψη των βαρέων μετάλλων.
Τείνει να παγιδέψει τα αλλεργιογόνα από την κυκλοφορία του αίματος και την πεπτική οδό.
Όπως αναφέρεται στην βιβλιογραφία, σε 40 ανέκδοτες μελέτες με περιπτώσεις έρπητα ζωστήρα, τα αποτελέσματα είναι εξαιρετικά. Επίσης προκαταρκτικές μελέτες δείχνουν ότι μπορεί να ανακουφίσει τη ρευματοειδή αρθρίτιδα, την σκλήρυνση κατά πλάκας, την ηπατίτιδα C.
Σύμφωνα με μαρτυρίες, ο ζεόλιθος δημιουργεί μια αίσθηση ευεξίας και ευφορίας κυρίως λόγω της εξάλειψης των τοξινών ενώ σύμφωνα με προκαταρκτική έρευνα φαίνεται να συμβάλλει στην αύξηση της παραγωγής σεροτονίνης από τον οργανισμό. Επίσης φαίνεται να έχει θετική συνδρομή στην οισοφαγική παλινδρόμηση, καούρα. Επίσης, στη διαδικασία της αποτοξίνωσης βοηθάει οτιδήποτε μπορεί αν έχει αντιοξειδωτικές δράσεις (προστασία κυττάρων από το οξειδωτικό στρες), όπως:
Βιταμίνη C
Πράσινο τσάι
Βιταμίνη Ε
Βιταμίνη Β2
Goji Berry
Σελήνιο (Se)
Ψευδάργυρος (Zn)
Χαλκός (Cu)
Πολυφαινόλες-φλαβονοειδή (κρασί, τσάι, καφές, κακάο, ελαιόλαδο)