Μετά τις διακοπές του Καλοκαιριού, επιστρέψαμε με 1-2 κιλάκια παραπάνω. Μην αγχώνεστε όμως! Εδώ έχουμε 8 συμβουλές για να μπορέσετε να τα χάσετε εύκολα!
1) Πιείτε νερό! Το νερό είναι ο πιο φθηνός λιποδιαλύτης, μας ενυδατώνει και μας φτιάχνει τη διάθεση. Για τους άνδρες η σύσταση είναι 2-2,5 λίτρα/ημέρα και για τις γυναίκες 1,5-2 λίτρα/ημέρα.
2) Μειώστε το αλάτι! Το αλάτι κάνει κατακράτηση υγρών στο σώμα και δε μας αφήνει να «ξεφουσκώσουμε». Άλλωστε, από τώρα και στο εξής, δεν ιδρώνουμε τόσο, ώστε να μας είναι χρήσιμο.
3) Ασκηθείτε με οποιοδήποτε τρόπο! Γυμναστήριο, έντονο περπάτημα, ανέβασμα από σκάλες, ποδήλατο κτλ.
4) Κάντε μικρά και συχνά γεύματα! Ένα γεύμα κάθε 3-4 ώρες.
5) Προσέξτε το βράδυ! Κανονίστε το τελευταίο σας γεύμα της ημέρας να είναι τουλάχιστον 2 ώρες πριν τον ύπνο.
6) Αποφύγετε τη ζάχαρη! Αυτό σημαίνει γλυκά, αναψυκτικά, μπισκότα. Σε αντίθεση, μπορείτε να την αντικαταστήσετε με ΣΤΕΒΙΑ.
7) Προτιμείστε τα μαύρα και τα πολύχρωμα! Τα προϊόντα ολικής άλεσης (ψωμί, μακαρόνια, καστανό ρύζι κτλ) μας παρέχουν μεγάλη ποσότητα φυτικών ινών, οι οποίες προκαλούν εύκολα το αίσθημα κορεσμού και πεινάμε λιγότερο και αργότερα. Πολύχρωμα είναι τα φρούτα και τα λαχανικά.
8) Η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται! Μην παραλείπετε ποτέ το πρωινό σας γεύμα! Σας δίνει την απαραίτητη ενέργεια για να ξεκινήσετε τη μέρα σας και ενεργοποιεί το μεταβολισμό σας, ώστε να κάνετε περισσότερες καύσεις.
Διαιτολόγος & Διατροφολόγος, Συλιγάρδου Ειρήνη